Кількість
|
Вартість
|
||
|
Кокосове борошно – це один із особливих секретів краси східних жінок. Там, де ростуть кокоси, всі жінки мають дуже молоду шкіру, густе, блискуче волосся і красиву фігуру навіть у 50 років. А все через цінність цих плодів та всіх продуктів, які з них готуються. На Індонезійських островах, Шрі-Ланці, Філіппінах і навіть в Індії практично не росте пшениця, тому борошно для хліба та іншої випічки люди виробляють з кокосового горіха. І оскільки кокосове борошно вживають у їжу кожен день, то воно впливає на тіло так чудово.
Кокосове борошно: етапи виробництва
Якщо кокосові горіхи не збирати, а дати «пожити своїм життям», то вони відпадають сухими і практично непридатними для їжі. Тому для виробництва різних смаколиків кокоси починають знімати з дерева ще недозрілими, на 3 або 4 місяці раніше за термін. Саме тоді горіхи наповнені рідиною, і в них багато соковитої м'якоті. З цієї м'якоті і роблять кокосове борошно.
Спочатку горіх розколюють, кокосову воду збирають, а м'якуш кілька днів підсушують на спекотному тропічному сонці. Отримані шматочки спресовують, видобуваючи молоко та кокосове масло методом холодного віджиму. Але залишається сухий шрот, який частково змелюють у звичну нам кокосову стружку, а частково – в борошно. Це борошно фасується в мішки та постачається до всіх країн світу, у тому числі й в Україну. Компанія «Ахімса» також закуповує кокосове борошно, і наші співробітники розфасовують його для Вашого комфорту.
Кокосове борошно менш жирне порівняно з дрібною кокосовою стружкою, яку часто виробляють і до того, як видавлять олію або молоко. Усього 10-20% жирності в борошні кокосу робить випічку з неї дієтичною стравою. Також кокосове борошно – повністю екологічно чистий продукт. Для вирощування кокосу немає потреби використовувати хімікати або додавати консерванти для збільшення терміну зберігання. Борошно з кокосу – дуже чистий та натуральний продукт, який може стати найулюбленішим інгредієнтом на кухні сучасної господині.
Де і як використовують кокосове борошно?
Кокосовий смак у борошні не зберігається, тому що ним наповнене те саме масло, яке попередньо віджимають з м'якоті горіха. Але в борошні зберігається кокосовий, дуже легкий аромат. Борошно зовсім не солодке, як могли подумати любителі соковитої кокосової стружки: солодкість також йде разом з віджатим молоком і маслом. В результаті залишається суха суміш, придатна для приготування:
- хліба;
- солодкої та солоної випічки;
- соусів;
- паніровки;
- супів і т.д.
Кокосове борошно – чудовий замінник крохмалю, оскільки робить креми густими, пишними та стійкими.
Щоб у Вас завжди було свіже кокосове борошно, зберігайте його в герметично закритому контейнері або банці, подалі від сонячних променів, в ідеалі - в холодному місці (холодильнику, наприклад). Але в цьому випадку подбайте про те, щоб кришка ємності була дуже щільно закрита, інакше від потрапляння в борошно вологи воно швидко зіпсується.
Жири | 12-20 г |
Білки | 19 г |
Вуглеводи | 9 г |
Залізо | 6,75 мг |
Натрій | 94 мг |
Кальцій | 67 мг |
Калій | 1867 мг |
Жирні кислоти | 1880 мг |
Енергетична цінність | 320 Ккал |