Кількість
|
Вартість
|
||
|

КРІП СУШЕНИЙ
Найяскравіший аромат та смак будь-яким стравам надає зелень. І кріп особливо цінується за свій неповторний запах - свіжий, трохи гострий, збуджуючий апетит. Навіть коли це сушений кріп, він все одно робить супи, борщі та інші гарячі страви неповторними.
Влітку можна купити або навіть виростити чистий і смачний кріп. Але взимку в магазинах продається в основному теплична зелень, позбавлена будь-якої цінності. Тому ми самі ніколи не купуємо кріп узимку у свіжому вигляді. Ми навесні та влітку сушимо його для своєї родини та для наших покупців на весь рік.
Сушений кріп: застосування, цінність та особливості
Пряну зелень, перш ніж висушити, ми вирощуємо на родючому та абсолютно чистому ґрунті. Навколо ділянок землі з кропом та іншими травами на багато кілометрів немає жодного джерела забруднення. Ні автотраси, ні заводи не забруднюють повітря та ґрунт, де росте ароматна приправа. Це повністю чиста трава, запашна та смачна від природи.
Як тільки кріп випускає молоді зелені тоненькі гілочки, наші друзі їх вручну збирають і розкладають сушитися в тіні, в сухому приміщенні, що добре провітрюється. Вони ретельно стежать за тим, щоб під час сушіння зелень не стикалася з пилом, брудом, вологою чи тваринами. Кожні 3-4 години повністю перевертають всі гілочки, які сушаться, щоб вони не спітніли та зберегли всі корисні властивості (а в сушеному вигляді приправи зберігають до 90% усіх вітамінів та мікроелементів). Як тільки трава повністю висохне, її пакують в паперові пакети, в яких вона чекає на покупців, здатних гідно оцінити сушений кріп.
У яких випадках використовується сушений кріп, а коли краще замінити його свіжим? Якщо Ви готуєте гарячі рідкі страви, в яких багато води, це найкращий час і місце для сушеного кропу. Під впливом окропу сушені гілочки кропу наче отримують друге дихання. Вони наповнюються вологою і цінні компоненти в них «оживають». Особливо яскраво спалахує запах та смак сушеного кропу після додавання його до гарячого середовища. Також він відмінно підійде до картопляного пюре, каш та інших гарячих страв.
Менш цінним сушений кріп буде в холодних салатах та соусах – він не зможе на повну силу розкрити весь свій ароматний потенціал. Але якщо дуже хочеться скуштувати холодну страву з використанням органічного кропу навіть взимку, спробуйте розпарити сушені прянощі на пару або в невеликій кількості окропу, і лише потім додавати їх в салат або соус.
Також свіжий і тим більше сушений кріп має дуже яскравий запах і смак, який не можна ні з чим переплутати. Він настільки яскравий і сильний, що перебиває запах та смак будь-яких інших спецій. Тому, якщо Ви використовуєте у страві сушений кріп, додавайте його або зовсім небагато, або ж зробіть його «царем» смаку, скоротивши кількість інших спецій та приправ. Так вийде набагато смачніше.