Кількість
|
Вартість
|
||
|

СУШЕНА ПЕТРУШКА
Якщо Ви не встигли з осені виростити на своєму підвіконні домашню петрушку, а в магазинах ціни на неї кусаються, то є чудова альтернатива свіжої петрушки – це сушена петрушка. При висушуванні зелені у ній зберігається до 90% усіх корисних речовин, тому її дуже зручно та вигідно використовувати взимку та у міжсезоння. Заготовляти таку петрушку не дуже зручно у міській квартирі, де місце та умова сушіння не завжди ідеальні. Тому купити готовий продукт набагато краще та навіть вигідніше. Тим більше, що про якість сушіння і вихідної сировини ми подбали заздалегідь.
Використовувати сушену петрушку можна виключно в гарячих стравах, оскільки вона має насититься вологою, в ідеалі – гарячою. У сухому вигляді додавати її до салату або іншої страви буде безглуздо, оскільки вона не розкриє всі свої аромати та користь. А ще краще просмажувати всі спеції, у тому числі і сушену петрушку, в гарячій олії або олії гхі. Саме при такому способі приготування спеції розкривають усі свої секрети і насичують страви користю.
Ідеально поєднується сушена петрушка із овочевими стравами. Але навіть у тісті вона завжди доречна. Головне - розпарити сушену петрушку перед тим, як додати її до сухих страв, сухих сумішей для випічки і т.д.
Зберігається сушена петрушка не більше року у паперовій упаковці у сухому місці. Її не потрібно ставити в холодильник, але можна пересипати в темну скляну банку, щоб уберегти від комах. Адже навіть вони люблять сушену петрушку, тому що вона:
- Багата на вітамін С. Його в петрушці більше, ніж у лимонах!
- Не псується при низькій або високій температурі повітря.
- Додає активності, бадьорості та сил нашому тілу та розуму.
- Пахне краще ніж цибуля або часник, запаху яких вона ж і допомагає позбутися (для цього потрібно пожувати зелень петрушки, бажано свіжу).