



Амарант (і зокрема пластівці з амаранту) був відомий ще давнім інкам та ацтекам. Вони з амаранту готували хліб, а також каші, і використовували це золоте насіння в ритуальних підношеннях своїм ідолам – настільки цінною вважалася ця культура вже багато тисяч років тому. І не просто так, адже амарант містить у собі стільки корисних речовин, що з ним не зрівняється жоден злак чи інша рослина.
У чому цінність пластівців амаранту від ТМ «Ахімса»
ТМ «Ахімса» виготовляє продукцію з органічно чистого амаранту. Це означає, що рослини не обробляються хімією на жодному з етапів свого зростання. Вони ростуть далеко від промислових центрів та доріг, які можуть засмічувати поля, та поливаються лише дощами з неба. Але через те, що насіння амаранту дуже дрібне, їх важко збирати і очищати від квіткових оболонок. Ось чому всі продукти з амаранту коштують дорожче, ніж борошно, пластівці чи крупа з пшеничного зерна або жита.
Для Вашої зручності ми виготовляємо з насіння амаранту пластівці. Це сплюснуте насіння, яке не вимагає варіння, і віддає в готову страву всі корисні речовини. Пластівці амаранту використовуються як альтернатива вівсяним пластівцям, для приготування корисних сніданків для всієї родини. При змішуванні з йогуртом або гарячим молоком вони стають в'язкими і набухають. В результаті виходить дуже корисна та незвичайна каша, яку із задоволенням будуть їсти і дорослі, і діти.
Що готують з амарантових пластівців?
В основному пластівці амаранту використовують як основу для сухих здорових сніданків. Вони чудово поєднуються як з фруктами та ягодами, так і з овочами (якщо Ви захочете скуштувати солоний сніданок на основі амарантових пластівців). Їх можна змішувати з іншими пластівцями, що не вимагають варіння, для отримання ідеального поєднання смаку та користі.
Достатньо з'їдати всього 3-4 столові ложки амарантових пластівців на добу, щоб наситити організм практично всіма необхідними вітамінами та мікроелементами, яких так багато в амаранті. Амарантові пластівці можуть замінити цілий вітамінний комплекс з аптеки! Після вживання каші з амарантових пластівців Ви відчуватимете ситість протягом багатьох годин. На відміну від цільного амарантового зерна, з пластівців можна швидко приготувати корисний сніданок, що оцінять люди, які постійно поспішають працювати і жити.
Складові:
- Амарантові пластівці: 150 г;
- Вершкове масло (холодне): 100 г;
- Кунжутна паста: 100 г;
- Цукор (тростинний): 70 г;
- Ванілін за бажанням;
- Родзинки: 50 г.
Ретельно перемішати пластівці з цукром та порізаним кубиками маслом. Масло має бути твердим та холодним. Додати ванілін, кунжутну пасту та родзинки. Замішуємо тісто, формуємо печиво та викладаємо у форму для випікання, попередньо застелену пергаментом. Випікаємо в духовці 20-30 хвилин при температурі 150 градусів С.
Складові:
- Органічні амарантові пластівці ТМ Ахімса - 70-100 г
- Йогурт – 200 г
- Цукор або варення за смаком
Змішайте всі складові у мисці. Дайте постояти 5-10 хвилин. Насолоджуйтесь смачним та корисним сніданком!
Білки | 10,3 г |
Жири | 4,3 г |
Вуглеводи | 69,1 г |
Клітчатка | 4 % |
Енергетична цінність | 364 Ккал |
Основні | |
---|---|
Вага | 508 г |
Виробник | Ahimsa |
Країна виробник | Україна |
Термін придатності | 12 міс |
Вид продукції | Пластівці |
Ціна за 1 кг | 72 |
Користувальницькі характеристики | |
Амарант | Продукти з амаранту |
- Ціна: 49 грн