Кількість
|
Вартість
|
||
|
Часник - це багаторічна цибулева рослина, яка має гострий смак і стійкий аромат. Цей овоч широко використовується як в кулінарії, так і в медицині. Часник можна вживати свіжим, сушеним, різаним, дробленим, молотим тощо. Сушений різаний часник майже не втрачає корисних речовин під час сушіння.
У складі часнику є білки, жири, вуглеводи, харчові волокна, вітаміни групи В, вітаміни А, С, Е, К, мікро- та макроелементи, необхідні для організму. Харчова цінність сушеного часнику - 345 калорій на 100 грам.
У кулінарії сушений різаний часник є надзвичайно зручною пряністю, оскільки не потребує часу на очищення, миття та різання. Ця пряність чудово поєднується з першими та другими стравами з риби, м'яса, птиці, дичини та овочів, а також ідеально доповнює смак смаженої і запеченої картоплі.
Пластівці часнику можна використовувати для приготування засмажок, соусів та заправок для перших страв.
Сушений різаний часник активно використовується в харчовій промисловості: його додають до різних напівфабрикатів, ковбасних виробів, соусів та консерв.
- часник має антимікробні властивості.
- він позитивно впливає на серцево-судинну систему і знижує артеріальний тиск.
- у часнику містяться певні вітаміни, які сприяють зміцненню волосся.
- часник має протизапальні та протигрибкові властивості.
- він має антисептичні та противірусні властивості.
- запах часнику може чистити і дезінфікувати дихальні шляхи.
- регулярне вживання часнику може зміцнити імунітет.
Проте він має свої протипоказання: не рекомендується вживати часник людям із певними хворобами.