Кількість
|
Вартість
|
||
|
Іван-чай - розповсюджений та популярний ще з часів Київської Русі, завдяки своїм цілющим властивостям, ще з тих давніх часів вірять, що Іван-чай може захистити від багатьох захворювань.
Ферментований Іван-чай вражає своїм чудовим, трохи терпким смаком і запашним квітково-трав'яним ароматом, а також приносить значну користь і бадьорість організму.
Правильно приготовані листя та суцвіття Іван-чаю для заварки дозволяють отримати напій, що не поступається за смаком і ароматом найкращим сортам цейлонського та індійського чаю. Варто відзначити, що однією з основних переваг копорського чаю є відсутність навіть мінімальної кількості кофеїну, щавлевої та сечової кислот у його складі, що робить його менш нав'язливим для організму. Не викликаючи звичайного звикання, що характерне для чаю та кави.
У 100 грамах листя Іван-чаю міститься від 200 до 400 міліграмів аскорбінової кислоти, що в декілька разів перевищує кількість цієї речовини в лимонах.
Наявність в рослині заліза, міді та марганцю дозволяє розглядати його як засіб, сприятливий для процесу кровотворення та підвищення захисних функцій організму.
Цей напій рекомендується для вживання при різних інфекційних захворюваннях.
При регулярному споживанні копорського чаю, який містить важливі мікроелементи, такі як залізо, марганець, мідь, нікель та титан, значно підвищується тонус організму.
Крім того, він має дуже позитивний вплив на працездатність людини.
Іван-чай ферментований протипоказаний лише у випадку гіперчутливості до будь-яких речовин рослини. Не рекомендується споживати копорський чай людям з підвищеною згортанням крові, тромбофлебітом, варикозом. Також не слід приймати кипрей з седативними або жарознижувальними препаратами.