Кількість
|
Вартість
|
||
|
СКЛАД: квіти та листя зніту вузьколистого.
Іван чай – найулюбленіша трава у наших бабусь та дідусів для покращення здоров'я. Чудо-чай, який виходить з неї, не тільки смачний, але й надає бадьорості тілу та розуму. ТМ "Бхакті" пропонує Вам не просто Іван-чай, а його високогірний сорт. Його збирають у Карпатах, піднімаючись на кілька кілометрів високо у гори, щоб забезпечити кожного поціновувача Іван-чаю бездоганно чистою сировиною, наповненою силою Карпат.
Зазвичай ми вирощуємо або збираємо всі трави для складання чайних зборів у Дніпропетровській області, у найчистішому районі, у долині річки Орель, у природному заказнику. Але Іван-чай – це вибаглива рослина, яка не росте у наших краях. Він любить гірське повітря та глинисті схили гір, тому ми просимо наших друзів, які мешкають у Карпатах, збирати для Вас найкращий Іван-чай у всій окрузі. Звичайно, збирають його не просто вручну, а пішки щодня піднімаючись на багато кілометрів у гори, адже туди машиною не доїдеш. Тому високогірний Іван-чай коштує чимало, але ціна повністю виправдана через складність його заготівлі.
Ми пропонуємо Вам як звичайний, сушений Іван-чай, так і ферментований. Останній має більш яскравий, насичений смак та аромат.
Як заготовляють ферментований Іван-чай?
Ферментація - це процес підв'ялювання листя з його подальшим сушінням. Зібравши достатню кількість листя і квітів кипрію вузьколистого, його розкладають шарами на горизонтальній поверхні і залишають на кілька годин, щоб листя зів'яло. Потім листочки разом із квітами вручну скочують у трубочки, щоб почав виділятися сік. Ці трубочки поміщають у глибоку миску та ставлять під прес на 10-12 годин. За цей час починається процес ферментації – листочки починають бродити. Вчасно, до того, як вони почнуть скисати, як листи капусти, цю сировину виймають із миски і розкладають у теплому місці ще на кілька діб для просушування та зупинення процесу ферментації.
Завдяки таким нехитрим, але трудомістким діям виходить ферментований Іван-чай. Він у кілька разів яскравіший за смаком, ніж звичайний, і засвоюється набагато швидше. Готову сировину фасують у фірмові пакети ТМ «Бхакті» та відсилають Вам і нам для того, щоб ми змогли насолодитися її неймовірними смаковими якостями та отримати всю користь від гірських трав. На одну чашку окропу достатньо однієї чайної ложки чаю.