Кількість
|
Вартість
|
||
|
КОКОСОВИЙ ЦУКОР
Для європейців кокосовий цукор – це незвичний, ексклюзивний продукт. Але в азіатських країнах його вживають уже багато тисяч років. Сьогодні цукор, що видобувається із соку квіток пальми, з'являється на прилавках еко-бутиків як натуральний підсолоджувач. Але, перш ніж почати замінювати ним звичайний цукор, слід зрозуміти, які його плюси, і чи можна їсти цей продукт саме Вам.
Як виготовляють кокосовий цукор?
У нашому регіоні кокосові пальми не зростають. Тому до нас кокосовий цукор потрапляє із Азії. У тропіках, де завжди тепло, ці дерева дають не тільки чудові плоди, але й суцвіття, сік з яких стає джерелом чудового солодкого продукту. Процес добування нектару нагадує те, як ми збираємо березовий сік. Тільки капає він не зі стовбура пальми, а із суцвіть. Зібравши потрібну кількість соку у спеціальні контейнери, його залишають прогріватися на сонці, щоб випарувати зайву вологу. Для того щоб процес карамелізації проходив швидше, сік регулярно помішують. Густий сироп, що вийшов, охолоджують у тіні, завдяки чому він перетворюється на солодкі кристали. І після цього готовий кокосовий цукор потрапляє до нас, де ми дбайливими руками фасуємо його для Вашої зручності.
Як видно з процесу виробництва, цей цукор не піддається непотрібній обробці, тому зберігає максимум цінних властивостей.
Чим цінний кокосовий цукор?
Насамперед, у кокосовому цукрі містяться у великій кількості мікро та макроелементи. Якщо порівнювати з іншим популярним підсолоджувачем – тростинним цукром – то в кокосовому міститься сірки та заліза вдвічі більше, а цинку – у десять разів більше. У дуже невеликій кількості цей продукт можна їсти тим, хто зазвичай уникає цукру. А ще кокосовий цукор:
- робить Вас сильнішим у холодну пору року;
- допомагає виконувати складні інтелектуальні завдання;
- як і всі солодощі, робить життя приємнішим і смачнішим.
Про фруктозу в кокосовому цукрі
Цукор з кокосової пальми дуже смачний, але містить досить велику кількість фруктози, що не можна ігнорувати тим, кому заборонено їсти багато солодкого, або хто веде здоровий спосіб життя. Тому, хоча кокосовий цукор - однозначно більш цінний продукт, ніж звичайний буряковий цукор, все ж таки вживати його потрібно грамотно. За цінністю впливу кокосового цукру на організм тільки стевія, ксиліт і сироп з агави можуть поборотися з ним. Але, оскільки ксиліт та агавовий сироп у процесі виробництва проходять дуже серйозну термічну та хімічну обробку, то в них практично не залишається жодних цінних властивостей. Тому кокосовий цукор після стевії є найкращим натуральним підсолоджувачем.
Купити кокосовий цукор можна далеко не у кожному магазині. Тільки спеціалізовані компанії, такі як ТМ «Ahimsa», продають цей продукт через його поки що невелику популярність у нашій країні. Але, впевнені, дуже скоро кокосовий цукор стане не менш звичним для нас, ніж очеретяний.
Жири | 0,3 г |
Білки | 1 г |
Вуглеводи | 96 г |
Калорійність | 389 г |