Кількість
|
Вартість
|
||
|
Купуйте зерно амаранту органічне у перевіреного постачальника – TM Ahimsa
Ми – сімейна ферма.
Вирощуємо амарант на власних полях у Дніпропетровській області. В радіусі 50 км відсутні великі заводи чи фабрики, тому наші продукти дійсно екологічно чисті.
Наші поля у заповідній зоні |
Наша родина |
Беремо участь у міжнародних виставках та покращуємо стандарти роботи |
Використовуємо новітнє обладнання, щоб ви отримували найвищу якість |
Органічні сертифікати, що дійсні у США та Європі
Маємо сертифікати, що дійсні у Євросоюзі та США.
Кілька раз на рік без попередження незалежні інспектори перевіряють нас. Тож ви можете буди впевнені у якості наших продуктів.
Сертифікат для Евросоюзу |
Сертифікат для США та Канади |
Щирицю, або амарант Ви могли бачити в полі чи біля дороги, коли їздили до села чи на дачу. Навіть на клумбах у місті його легко помітити: бордові довгі суцвіття-мітли, які звисають, немов березові сережки (тільки великі), прикрашають товсте стебло метрової і навіть двометрової висоти, з великим листям. Є багато різновидів амаранту, але в їжу годяться лише деякі з них. Зерно амаранту – це, по суті, не зерно, а насіння, яке дозріває з цих гарних суцвіть.
Одна квітка амаранту може давати до півмільйона насінин! Таку плодовиту і корисну рослину ми не могли обійти стороною, тому засаджуємо амарантом щороку не менше 50 гектарів землі. Для того, щоб засіяти цілий гектар землі амарантом, потрібно лише півкіло насіння! І здається, що це найвигідніша у вирощуванні рослина у цілому світі. Але, не дивлячись на свою плодючість, обробляти суцвіття амаранту, щоб здобути ці дрібні зерна, непросто. На обробку йде багато води, електроенергії та людських ресурсів. Тому й коштує амарант дорожче, ніж зерно пшениці, ячменю та інших культур. А якщо врахувати, що амарант від ТМ «Ахімса» – це ще й органічно чистий продукт, його вартість стане ще більш виправданою.
Що готують з амаранту та в чому його цінність?
Амарант дуже давня культура, яку вирощували багато тисяч років тому по всьому світі. Але в наших широтах він знову став популярним та цінним лише кілька десятиліть тому. Традиційних страв із амаранту на слуху немає. Але ми підкажемо кілька перевірених рецептів.
Як і з будь-якого зерна чи насіння, з амаранту можна приготувати кашу, суп, і навіть солодкий десерт, якщо обсмажити насінини з великою кількістю вершкового масла, додати цукор та молоко. Користі від таких страв вдесятеро більше, ніж від будь-якої зернової каші. Амарантова каша має специфічний аромат, але для багатьох приємний, а смак досить нейтральний. Додаючи в кашу різні спеції, сіль або цукор, можна отримувати чудові, поживні та надзвичайно корисні страви для всієї родини.
Як тільки Ви дізнаєтесь про користь амаранту, то захочете мати його у себе на столі щодня. Одне те, що амарант містить білка майже так само багато, як коров'яче молоко, говорить про його цінність у харчуванні спортсменів та дітей. Це один із найкорисніших продуктів у раціоні вегетаріанців, не тільки через білок, а й через залізо, яке дуже потрібне при анемії та недокрів'ї. Користь амаранту можна відчути вже за тиждень регулярного вживання амарантових страв: покращиться робота серця, налагодиться травлення, ослабнуть проблеми з судинами. Навіть нерви заспокояться, сон стане глибшим, пройде безсоння. Але найкориснішою властивістю зерна амаранту вважається його здатність запобігати появі ракових пухлин і уповільнювати рыст існуючих (в амаранті багато сквалену).
Органічне амарантове зерно від ТМ «Ахімса» може стати важливим продуктом харчування в наш непростий час, здатним наситити будь-яку людину, та збагатити її тіло всіма необхідними вітамінами та мінералами.
Рецепт амарантової каші на воді
- Попередньо замочіть насіння амаранту на ніч (співвідношення насіння та води – 1:3);
- Поставте воду на вогонь, щоб закипіла;
- Додайте повільно зерно амаранту, постійно помішуючи кашу;
- За смаком додайте цукор чи сіль (можна приготувати кашу з овочами чи сухофруктами);
- Амарантова каша вариться 20-25 хвилин під закритою кришкою;
- Наприкінці додайте трохи рослинної олії чи вершкового масла. Каша повинна вийти не надто густою, золотисто-коричневого кольору.
Рецепт амарантової каші на молоці
- 5 столових ложок амарантового зерна (насіння) додайте у 0,5 літра киплячого молока;
- Постійно помішуючи кашу, варіть 15-20 хвилин;
- За смаком додайте вершкове масло, цукор, сухофрукти або мед.
Білки | 13,6 г |
Жири | 7 г |
Вуглеводи | 58,6 г |
Енергетична цінність | 367 Ккал |