




Спельта (або полба) - не дуже популярний, але надзвичайно корисний продукт харчування. Ця зернова рослина відноситься до виду пшениці, але через те, що її ще не окультурили, спельта зберігає всі корисні речовини. Перемелете Ви її на борошно, або зробите крупу, або зварите цілісні зерна - спельта наситить Ваш організм білками, що швидко засвоюються, незамінними амінокислотами, вітамінами і мінералами.
Серед злаків спельта – найкорисніший вид зернових. Це зерно було дуже популярним у Стародавній Греції та Римі, у Стародавньому Єгипті та Вавилоні. Дуже швидко спельта поширилася по всій Азії та Європі. Нещодавно вона була більш популярна, ніж пшениця. Навіть давньоримські атлети харчувалися спельтовою кашею, щоб залишатися сильними та витривалими. Вважається, що спельта – це найкраща каша для тих, хто відчуває слабкість та занепад сил.
Чому ми вирощуємо саме зерно спельти?
Тому що воно дуже корисне! І смачне. При обмолочуванні зерна квіткові і колоскові лусочки не знімаються з зернятка, а саме в них міститься більшість всіх корисних речовин. Також спельта, на відміну пшениці, майже не містить глютен, але багата білком. Це рідкісне поєднання дуже цінне за такої недуги, як целіакія. Сама по собі спельта - це вже екологічно чистий продукт, тому що при її вирощуванні зовсім не потрібно застосовувати ні особливі добрива, або хімічні засоби захисту від шкідників. Вона дуже швидко дозріває (раніше пшениці на кілька тижнів) і зовсім невибаглива. Для ТМ «Ахімса», яка продає виключно органічно чисті продукти харчування, спельта – унікальна знахідка та найулюбленіший продукт харчування. Наші сім'ї їдять із особливим задоволенням кашу зі спельти, а також випічку з борошна.
Смак каші та випічки зі спельти трохи горіховий, пахне вона також приємно. Вона корисна не лише дорослим, а й зовсім маленьким діткам. Особливо їсти страви зі спельти потрібно тим, хто хоче:
- почистити судини від «сміття»;
- покращити роботу серця;
- налагодити травлення;
- позбутися депресивного стану та занепаду сил.
Одного разу спробувавши страви зі спельти, Ви не захочете повертатися до звичного пшеничного борошна. Це особливий смак, який не можна порівняти ні з чим. Спробуйте спельту від ТМ "Ахімса", вона Вам сподобається, обіцяємо!
Білки | 13 г |
Жири | 2,5 г |
Вуглеводи | 57,5 г |
Енергетична цінність | 304 Ккал |
Основні | |
---|---|
Вага | 1 кг |
Виробник | Ahimsa |
Країна виробник | Україна |
Упаковка | Пакет |
Термін придатності | 12 міс |
Вид крупи | Ядриця (цільне зерно) |
Гарантії | Ми гарантуємо 100% якість, свіжість та натуральність продуктів. Це підтверджується наявністю на кожній упаковки дати виробництва, терміном дії та дати закінчення терміну дії. |
- Ціна: 89 грн