Кошик
161 відгук

Сегодня выходные, все ваши заказы мы обработаем и отправим в понедельник. Слава Украине!

Наявність документів
Знак Наявність документів означає, що компанія завантажила свідоцтво про державну реєстрацію для підтвердження свого юридичного статусу компанії або фізичної особи-підприємця.
Кошик
+380 (67) 009-01-08
Новинка
Нутове борошно органічне 1 кг ТМ Ahimsa, фото 2
Нутове борошно органічне 1 кг ТМ Ahimsa, фото 3
Нутове борошно органічне 1 кг ТМ Ahimsa, фото 2
Нутове борошно органічне 1 кг ТМ Ahimsa, фото 2
Нутове борошно органічне 1 кг ТМ Ahimsa, фото 3
У компанії підключені електронні платежі. Тепер ви можете купити будь-який товар не покидаючи сайту.
Опис
Характеристики
Інформація для замовлення
НУТОВЕ БОРОШНО

Нутове борошно – це безглютеновый продукт, який виробляють з насіння нуту (баранячого гороху). Володіє незвичайним смаком, трохи нагадує горіх, якщо борошно просмажена. Найбільш часто використовується на Близькому Сході, хоча останнім часом набирає все більшу популярність в Україні.

Культивувати нут почали дуже давно на Близькому Сході, а трохи пізніше – в Стародавньому Римі та Греції. Історії невідомо точний час його появи і обробітку, але передбачається, що нут почали вирощувати більше 7000 років тому.

Нутове борошно багата вітамінами і мінералами, також вона містить величезну кількість білків (до 30%), жирів (до 9%), калорійність продукту становить 360 ккал.

Склад і корисні властивості

Хімічний склад нутовой борошна відрізняється високим вмістом калію, селену, заліза, вітамінів групи В, різних амінокислот, фосфору. Також слід згадати мідь, кальцій, натрій, магній, фітоестрагени та інші біологічно активні речовини. Частка харчових волокон становить близько 10 відсотків від загальної маси продукту.

Високий вміст клітковини і грубих харчових волокон робить нутовую борошно продуктом, благотворно впливає на стан кишечника і процеси травлення.

Калорійність нутовой борошна становить 337 кКал на 100 грамів. З неї можна приготувати величезну кількість найрізноманітніших страв. Хліб, коржі, інша випічка, спагеті і равіолі, печиво і тістечка, каші, супи, соуси, супи і киселі.

Користь і шкода нутовой борошна

Користь нутовой борошна обумовлена вмістом у ній величезного комплексу вітамінів, мінеральних речовин і відсутністю глютену. Вона здатна поліпшити загальний стан здоров'я людини і благотворно вплинути на організм. Давайте розглянемо детальніше її корисні властивості:

  • Виводить токсини і шлаки з організму, діє як сорбент, що благотворно позначається на стані кишечника.
  • Допомагає людям, що страждають анемією підвищити рівень заліза в крові.
  • Благотворно впливає на організм при серцево-судинних захворюваннях.
  • Діє як профілактичний засіб проти атеросклерозу.
  • Знижує холестерин, а також рівень цукру в крові при діабеті.
  • Покращує стан волосся і шкіри, якщо додавати її в різні маски.

Нутове борошно абсолютно не має протипоказань і завдати шкоди організму людини може тільки при індивідуальній непереносимості продукту.

Мука из нута не содержит глютена, который присутствует в злаках, таких как ячмень, пшеница или рожь. Поэтому продукт ценен для людей с непереносимостью этого вещества (целиакия). Бесан может заменить привычную муку в выпечке без негативных последствий. Ценен этот продукт и для больных сахарным диабетом. Благодаря низкому гликемическому индексу (35 единиц) он не вызывает скачков сахара в крови. ГИ — это показатель количества углеводов в продукте, способных повышать уровень глюкозы в крови при поглощении и расщеплении сахаров. Бесан містить у собі складні вуглеводи, які представлені здебільшого у вигляді клітковини. В процесі перетравлення вона уповільнює поглинання цукру організмом, але при цьому дає необхідну енергію і відчуття насичення. Така якість дозволяє вживати вироби з нутовой борошна і для корекції ваги.

Наявність клітковини виконує в організмі роль чистильника: харчові волокна не повністю перетравлюються і при виведенні з організму природним шляхом «вимітають» інші залишки неперетравленої їжі, продукти розпаду ліків, шлаки і токсини. Властивості клітковини використовують при лікуванні органів ШКТ: вона м'яко обволікає слизову оболонку, знімаючи тим самим запалення або роздратування. Важливу роль грають амінокислоти у складі препарату. Метіонін бере активну участь в обмінних процесах жирів, допомагає всмоктуватись вітамінам. Речовина регулює передачу нервових імпульсів, покращуючи роботу мозку (пам'ять, концентрацію уваги, швидкість реакції). Триптофан – незамінна амінокислота, що забезпечує нормальну роботу ЦНС: речовина відповідає за нормальний сон, відсутність тривожних та депресивних станів, покращує апетит. Триптофан бере участь у синтезі «гормону щастя» серотоніну, а також вітаміну В3, що захищає печінку. Лізин необхідний для регенерації клітин, нормального вироблення гормонів. Ця амінокислота є будівельним матеріалом клітин сполучної та м'язової тканини. Завдяки їй в організмі виробляється достатня кількість колагену, який забезпечує еластичність судин та молодість шкірних покривів.

Застосування в кулінарії

У сучасному світі нутове борошно широко застосовується у кулінарії практично у всіх країнах. Давайте розглянемо докладніше, що можна приготувати з неї: * коржики; * млинці; * оладки; * пироги; * котлети; * кашу; * печиво; * бунді; * сік; * ладду Існує безліч рецептів, у яких використовується нутове борошно; взагалі, з її додаванням можна приготувати будь-яку страву, як і зі звичайного борошна. Часто її використовують люди, яким з якихось причин протипоказано пшеничне борошно.

ХАРЧОВА ЦІННІСТЬ НА 100 Г 

БІЛКИ
22.4 г
ЖИРИ
6.7 г
ВУГЛЕВОДИ
57.8 г
ЕНЕРГЕТИЧНА ЦІННІСТЬ
387 Ккал
Основні
Виробник Ahimsa
Країна виробникУкраїна
КультураГорох
ҐатунокЦільнозернові
Термін придатності12 міс
Вага1 кг
  • Ціна: 118 грн

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner