Кількість
|
Вартість
|
||
|
Базилік - це не лише смачна приправа, але і дуже корисна рослина. Він росте в Південній Азії і може досягати висоти до 70 см.
Ця рослина містить велику кількість поживних речовин, таких як білки, жири, вуглеводи, клітковина, а також вітаміни групи В, провітамін А, аскорбінова кислота, філохінон, а також мікро- і макроелементи, такі як магній, мідь, залізо, фосфор, калій, натрій, і ефірні олії, такі як камфора, цинеол, евгенол.
Базилік знайшов застосування як в кулінарії, так і в народній медицині. Використовують як свіжий, так і сушений базилік. Він додається до м'ясних та рибних страв, бобових, овочевих, супів, а також відмінно поєднується з помідорами, яйцями, сиром, піцою, соусами. З нього готують різні підливи, кетчупи, заправки, а також популярний італійський соус песто. Він використовується при копченні і консервуванні, а також в алкогольній промисловості для приготування лікерів.