Кількість
|
Вартість
|
||
|

Коли господиня готує обід в італійському чи середземноморському стилі, то перша приправа, яку вона згадує, це базилік. Зелений або фіолетовий базилік міцно асоціюється у нас з італійськими травами, з морем, сонцем і пряними стравами. І хоча ця трава вже давно застосовується в кулінарії українськими господинями, все одно базилік нагадує про Середземне море, сир Фета та оливки. Адже саме у такому поєднанні ми любимо базилік найбільше.
ТМ «Ахімса» пропонує сушений базилік для приготування ароматних, оригінальних страв будь-якої пори року. Є як зелений базилік, і фіолетовий. Вони відрізняються не дуже помітно смаком і ароматом, але в основному в кулінарії використовують обидва види базиліка.
У чому особливість сушеного базиліку від ТМ "Жива земля Потуторі"
В їжу у свіжому вигляді переважно вживають листя базиліка. Але в сушеному вигляді можна використовувати і листя, і суцвіття, і колоски, які є плодами базиліка. Ми пропонуємо сушений базилік, вирощений на органічно чистій землі. Це дуже важливо саме щодо базиліка (хоча й інших трав та продуктів теж стосується), тому що базилік має тенденцію накопичувати всі важкі метали та отрути, які в нього потрапляють із ґрунту. Тому, вибираючи базилік для використання в приготуванні їжі для рідних людей, не ігноруйте факт його природної чистоти. Це дуже важливо для здоров'я ваших близьких.
Цей базилік вирощують дуже добрі та близькі нам люди у Тернопільській області. Оселившись у віддаленому від цивілізації місці, друзі вирощують багато трав на приправи та чаї, усі мають органічні сертифікати. Базилік у дикій природі не росте, тому його садять на городі, і майже все літо одержують урожай ароматного листя. Щоб отримати сушений корисний базилік, його необхідно в суху погоду зібрати, перебрати від сторонньої трави та комах, а потім висушити в тінистому місці, стежачи кожні 4-5 годин, щоб листя не почало підгнивати. Правильно висушений лист базиліка зберігає до 90% своєї користі, аромату та смаку. Коли листя сухе, його легко руками або у ступці перемолоти на дрібні шматочки, які зручно потім використовувати у стравах. Базилік відразу після подрібнення пакується в паперові пакети, і в такому вигляді відправляється нам або одразу замовникам.
Базилік надає стравам із овочів незвичайний пряний смак. Його різкуватий запах хтось може не любити, але байдужим не лишається ніхто. Додавши у важкі сирні страви базилік, можна зробити їх дуже поживними та легко засвоюваними. Те саме стосується випічки з базиліком - просто щіпка сушеної трави в тісті зробить Ваш пиріг або хліб і ароматним, і легким для шлунка.
Базилік - дуже специфічна приправа, і її потрібно вживати з обережністю тим, хто має проблеми зі здоров'ям. Уточнюйте у своїх лікарів, кому можна вживати базилік, а кому ні. Хоча в малих дозах він буде корисним для всіх.