Кількість
|
Вартість
|
||
|
Купуйте органічне борошно житнє у перевіреного постачальника – TM Ahimsa
Ми – сімейна ферма.
Вирощуємо жито на власних полях у Дніпропетровській області. В радіусі 50 км відсутні великі заводи чи фабрики, тому наші продукти дійсно екологічно чисті.
Наші поля у заповідній зоні |
Наша родина |
Беремо участь у міжнародних виставках та покращуємо стандарти роботи |
Використовуємо новітнє обладнання, щоб ви отримували найвищу якість |
Органічні сертифікати, що дійсні у США та Європі
Маємо сертифікати, що дійсні у Євросоюзі та США.
Кілька раз на рік без попередження незалежні інспектори перевіряють нас. Тож ви можете буди впевнені у якості наших продуктів.
Сертифікат для Евросоюзу |
Сертифікат для США та Канади |
ЖИТНЄ БОРОШНО
Житнє борошно – це основа для найсмачнішої та найкориснішої випічки на кожен день. Подрібнені зерна жита при випіканні дають неймовірний аромат, що зачаровує, а також пікантний смак з легкою кислинкою. Через те, що зерна жита не відбілюють, як це часто відбувається із зернами пшениці, цей продукт завжди зберігає свої корисні властивості. У ньому повно фруктози, клітковини, вітамінів, мінералів та кислот.
На ринку борошно житнє представлене у трьох різновидах:
- обдирне;
- шпалерне;
- сіяне.
Шпалерне - найкорисніше, тому що проходить мінімальну кількість етапів обробки. Але через це воно грубіше, і тому використовується в основному поціновувачами здорового харчування.
ТМ «Ахімса» виробляє органічно чисте борошно, змелене на жорнах. На наших полях, які удобрюються виключно підготовленим коров'ячим гноєм (гумусом), ми вирощуємо тонни житнього борошна щороку. І все воно дуже швидко розпродається, оскільки його чистоту та натуральність, а також корисність оцінили покупці не лише з України, а й з Європи. Навіть за смаком можна легко відрізнити органічне борошно з жита від того, що вирощують без дотримання органічних стандартів.
Найсмачнішою стравою з житнього борошна вважається житній хліб. Ще змалку смак цього хліба пам'ятає кожен. Борошно можна використовувати як у чистому вигляді, так і в сумішах з пшеничним борошном. У цьому випадку виходять дуже смачні оладки, коржики, млинці, і навіть солодка випічка.
Саме з житнього борошна виготовляється найнатуральніший і найсмачніший класичний квас. Водночас солодкий і кислуватий, він дарує свіжість у літню спеку всім любителям живих напоїв.
Житнє борошно: чому воно таке важливе?
Цей продукт – знахідка для тих, кому не можна їсти білий хліб. Цукор не підстрибує після вживання житнього хліба. Жито рекомендовано їсти тим, хто стежить за своєю вагою. Воно багате на білок, і саме його рекомендують спортсменам. Борошно з жита чистить тіло та наповнює його кальцієм і фосфором. В Інтернеті можна знайти безліч описів того, наскільки борошно з жита корисне. А ми додаємо, що воно ще й неймовірно смачне, бо зібране і змелене з любов'ю для Вашого столу.
Борошно житнє: кому не варто його вживати у їжу
Хоча це диво-борошно неймовірно смачне і надзвичайно корисне, все ж таки не всі можуть його вживати у великих кількостях. Це в першу чергу стосується людей, які мають проблеми зі шлунком.
Рецепти з житнього борошна
Складові:
- Борошно житнє ТМ "Ахімса" - 300 г
- Борошно пшеничне ТМ "Ахімса" - 170 г
- Дріжджі сухі – 3 г
- Соняшникова олія рафінована - 2 ст. л.
- Вода – 400 мл
- Солод житній – 2 ст. л.
- Мед – 1 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Коріандр сухий (за смаком, покращує травлення)
Спосіб приготування:
Заварюємо солод: заливаємо 150 мл окропу, перемішуємо. Даємо охолонути.
250 мл води змішуємо із медом.
Все борошно змішуємо з сіллю та дріжджами. Додаємо воду з медом і житній солод, що охолонув. Додаємо олію. Вимішуємо тісто, воно буде трохи липнути до рук. Змащуємо миску олією і викладаємо тісто. Накриваємо плівкою і залишаємо на півтори години підходити у теплому місці. Тісто збільшиться вдвічі.
Його потрібно добре вимішати і викласти у форму, змащену олією (можна використовувати пергамент). Тісто трохи змочуємо водою і посипаємо коріандром, злегка вдавлюючи його в тісто. Знову накриваємо та залишаємо в теплому місці на 30-40 хвилин.
Коли тісто вдруге підійде, можна випікати у розігрітій до 180 градусів духовці близько 40 хвилин. Але все залежить від потужності духовки, може знадобитися більше часу.
Готовий хліб потрібно остудити перед нарізанням.
Складові:
- Борошно житнє ТМ "Ахімса" - 1 склянка
- Вівсяні пластівці - 1 склянка
- Кешью смажений – 130 г
- Сіль - на кінчику ножа
- Сода – 0,5 ч. л.
- Тертий імбир – 1 ч. л.
- Кленовий сироп - 0,5 склянки
- Олія рослинна - 0,5 склянки
- Морква – 250 г
Спосіб приготування:
Готуємо суху суміш: змішуємо борошно, соду, сіль, вівсяні пластівці, товчені горіхи кешью, дрібно натерту моркву.
Готуємо сироп: змішуємо олію, кленовий сироп і тертий імбир. Якщо немає кленового сиропу, додайте півсклянки звичайного цукру в олію, але обов'язково розігрійте суміш для розчинення кристалів.
Обидві суміші змішуємо, катаємо з тіста кульки, викладаємо на противень і випікаємо при температурі 180 градусів близько 10-15 хвилин.
Білки
|
8,2 г
|
Жири
|
1,9 г
|
Вуглеводи
|
74,7 г
|
Енергетична цінність
|
349 Ккал
|