Графік роботи:

Будні: 09:00–17:00

Сб - Нд: Вихідні

0
Мій кошик
Укр
Додайте товари до списку бажань

ЖИТНЄ БОРОШНО

Житнє борошно – це основа для найсмачнішої та найкориснішої випічки на кожен день. Подрібнені зерна жита при випіканні дають неймовірний аромат, що зачаровує, а також пікантний смак з легкою кислинкою. Через те, що зерна жита не відбілюють, як це часто відбувається із зернами пшениці, цей продукт завжди зберігає свої корисні властивості. У ньому повно фруктози, клітковини, вітамінів, мінералів та кислот.

На ринку борошно житнє представлене у трьох різновидах:

  • обдирне;
  • шпалерне;
  • сіяне.

Шпалерне - найкорисніше, тому що проходить мінімальну кількість етапів обробки. Але через це воно грубіше, і тому використовується в основному поціновувачами здорового харчування.

ТМ «Ахімса» виробляє органічно чисте борошно, змелене на жорнах. На наших полях, які удобрюються виключно підготовленим коров'ячим гноєм (гумусом), ми вирощуємо тонни житнього борошна щороку. І все воно дуже швидко розпродається, оскільки його чистоту та натуральність, а також корисність оцінили покупці не лише з України, а й з Європи. Навіть за смаком можна легко відрізнити органічне борошно з жита від того, що вирощують без дотримання органічних стандартів.

Житнє борошно: чому воно таке важливе?

Найсмачнішою стравою з житнього борошна вважається житній хліб. Ще змалку смак цього хліба пам'ятає кожен. Борошно можна використовувати як у чистому вигляді, так і в сумішах з пшеничним борошном. У цьому випадку виходять дуже смачні оладки, коржики, млинці, і навіть солодка випічка.

Саме з житнього борошна виготовляється найнатуральніший і найсмачніший класичний квас. Водночас солодкий і кислуватий, він дарує свіжість у літню спеку всім любителям живих напоїв.

Цей продукт – знахідка для тих, кому не можна їсти білий хліб. Цукор не підстрибує після вживання житнього хліба. Жито рекомендовано їсти тим, хто стежить за своєю вагою. Воно багате на білок, і саме його рекомендують спортсменам. Борошно з жита чистить тіло та наповнює його кальцієм і фосфором. В Інтернеті можна знайти безліч описів того, наскільки борошно з жита корисне. А ми додаємо, що воно ще й неймовірно смачне, бо зібране і змелене з любов'ю для Вашого столу.

Борошно житнє: кому не варто його вживати у їжу

Хоча це диво-борошно неймовірно смачне і надзвичайно корисне, все ж таки не всі можуть його вживати у великих кількостях. Це в першу чергу стосується людей, які мають проблеми зі шлунком.

 

Рецепти з житнього борошна

 
Житній хліб "Бородинський"

Складові:

 

  • Борошно житнє ТМ "Ахімса" - 300 г
  • Борошно пшеничне ТМ "Ахімса" - 170 г
  • Дріжджі сухі – 3 г
  • Соняшникова олія рафінована - 2 ст. л.
  • Вода – 400 мл
  • Солод житній – 2 ст. л.
  • Мед – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Коріандр сухий (за смаком, покращує травлення)

Спосіб приготування:

 

Заварюємо солод: заливаємо 150 мл окропу, перемішуємо. Даємо охолонути.

 

250 мл води змішуємо із медом.

 

Все борошно змішуємо з сіллю та дріжджами. Додаємо воду з медом і житній солод, що охолонув. Додаємо олію. Вимішуємо тісто, воно буде трохи липнути до рук. Змащуємо миску олією і викладаємо тісто. Накриваємо плівкою і залишаємо на півтори години підходити у теплому місці. Тісто збільшиться вдвічі.

Його потрібно добре вимішати і викласти у форму, змащену олією (можна використовувати пергамент). Тісто трохи змочуємо водою і посипаємо коріандром, злегка вдавлюючи його в тісто. Знову накриваємо та залишаємо в теплому місці на 30-40 хвилин.

Коли тісто вдруге підійде, можна випікати у розігрітій до 180 градусів духовці близько 40 хвилин. Але все залежить від потужності духовки, може знадобитися більше часу.

Готовий хліб потрібно остудити перед нарізанням.

 
 
Вівсяно-морквяне печиво на житньому борошні

Складові:

  • Борошно житнє ТМ "Ахімса" - 1 склянка
  • Вівсяні пластівці - 1 склянка
  • Кешью смажений – 130 г
  • Сіль - на кінчику ножа
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Тертий імбир – 1 ч. л.
  • Кленовий сироп - 0,5 склянки
  • Олія рослинна - 0,5 склянки
  • Морква – 250 г

Спосіб приготування:

Готуємо суху суміш: змішуємо борошно, соду, сіль, вівсяні пластівці, товчені горіхи кешью, дрібно натерту моркву.

Готуємо сироп: змішуємо олію, кленовий сироп і тертий імбир. Якщо немає кленового сиропу, додайте півсклянки звичайного цукру в олію, але обов'язково розігрійте суміш для розчинення кристалів.

Обидві суміші змішуємо, катаємо з тіста кульки, викладаємо на противень і випікаємо при температурі 180 градусів близько 10-15 хвилин.

Харчова цінність 100 г продукту

Білки
8,2 г
Жири
1,9 г
Вуглеводи
74,7 г
Енергетична цінність
349 Ккал
Увійти за допомогою
Оцініть товар
Надіслати

Борошно житнє органічне 20 кг жернового помелу TM Ahimsa

Артикул 1586081713
Під замовлення
803 грн
Увійдіть на сайт щоб
додати товар в список бажань
%
Увійти для відображення накопичувальної знижки
Замовити швидко
Характеристики
Строк зберігання 12 місяців
Гарантії Ми гарантуємо 100% якість, свіжість та натуральність наших продуктів. Це підтверджується наявністю на кожній упаковці дати виробництва, терміном дії та дати закінчення терміну дії.
Вага з пакуванням 20 кг
Тип обробки Обойний
Країна виробництва Україна
Культура Органічне жито
Форма випуску Мішок

🚗 Самовивіз з нашого магазину — безкоштовно. 

🏤 «Нововю поштою» по Україні — від 70 грн.

🏤 "Укрпоштою" по Україні — від 35 грн.

 

        💵   Готівкою при отриманні

        💳   Кредитною карткою на сайт

        💳   На картку ФОП

Строк придатності вказаний на упаковці.

Харчові продукти не передбачаються до повернення або обміну згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 19 березня 1994 р. N 172 Про реалізацію окремних положень Закону Украї 
 "Про захист прав споживачів"( Із змінами, внесеними згідно з Постановами КМ N 1178 ( 1178-2002-п ) від 17.08.2002, N 1317 ( 1317-2003-п ) від 20.08.2003, N 1642 ( 1642-2004-п ) від 13.12.2004, N 1173 ( 1173-2005-п ) від 07.12.2005 )

Вгору

Ми дбаємо про вашу конфіденційність

Цей веб-сайт використовує файли cookie для маркетингу та статистичних цілей, а також для безпечної та оптимальної роботи сайту. Ви можете змінити це в налаштуваннях вашого браузера. Натисніть кнопку «Погодитися», щоб дати згоду на використання файлів cookie. Детальніше можна ознайомитися на сторінці Угода користувача.