Кількість
|
Вартість
|
||
|
Какао терте — унікальний продукт з високими ароматичними та смаковими властивостями, що отримується з плодів дерева какао. Для цього з плодів витягуються насіння, які потім проходять через чистку, обжарку і подрібнення. Отриманий продукт, какао крупку, зазнає ще одного етапу обробки. Для перетирання використовується меланжер, або млин з гранітними жорнами, які подрібнюють боби протягом сорока восьми годин. В ході цього процесу і отримують терте какао. Фактично терте какао — це стовідсотковий гіркий шоколад, готовий для використання у різних кулінарних процесах, так і для вживання у вигляді самостійного продукту.
Терте какао зберігає в собі всі корисні речовини зі складу какао бобів. Тут дуже багато жирів, трохи менше вуглеводів і білків. Також сюди входять такі компоненти, як:
- насичені жирні і органічні кислоти;
- антиоксиданти;
- амінокислоти;
- вітаміни A, E, K та ін;
- мінерали.
Терте какао багате на численні органічні елементи, включаючи триптофан, тирамін, гістамін. Завдяки цим з'єднання з бобів какао лікує депресивний стан нервової системи. Крім того, продукт володіє антиалергенними властивостями, стимулює оновлення клітин. Відновлююча здатність какао тертого дозволяє використовувати його для лікування проблем з шкірою. Більш того, натуральний продукт призводить травлення в норму. Періодичне споживання тертого какао допомагає зміцнити загальний імунітет і здоров'я: приводить в норму обмін речовин, сприяє нормалізації серцево-судинної діяльності, налагоджує мозкові процеси, знижує ризики інфаркту і тромбозу, допомагає відновитися після важких фізичних навантажень і дарує гарний настрій.
Застосування какао тертого:
Какао тертое нашло свое применение в первую очередь в кулинарии: на его основе создается натуральный шоколад, шоколадная глазурь, различные соусы, начинки для тортов и пирожных, а также вкуснейшие шоколадные напитки. Тонкое измельчение делает какао более тягучим и, соответственно, более удобным в кулинарном творчестве.
Активно используется этот ингредиент и в косметологии: чудодейственные свойства тертого какао заставлять регенерировать клетки и омолаживать кожу нашли широкий положительный отклик у многих женщин.
Харчова (поживна) цінність на 100 г:
Білки: 13,5 г
Жири: 54,0 г
Вуглеводи: 17,8 г
Енергетична цінність (калорійність на 100 г): 607 ккал