Кількість
|
Вартість
|
||
|
Кардамон - це багаторічна рослина, схожа на стручки квасолі, з насінням, яке має виразний камфорний аромат і пекучий лимонний смак. Вирощують цю пряність в основному на екзотичних країнах, таких як Цейлон та Індія, де вона вважається однією з найцінніших у світі.
Найбільш цінними є кардамон зеленого кольору, чорного і білого.
Склад цієї прянощі вражає своєю різноманітністю. Кардамон містить білки, жири, вуглеводи, харчові волокна, а також вітаміни (А, С, тіамін, ніацин, піридоксин) та мінерали (натрій, мідь, залізо, фосфор, цинк, калій, кальцій, магній, марганець).
У косметології часто використовують олію кардамону, яка добре очищає шкіру і робить її більш пружною.
У кулінарії кардамон використовують для різних страв: сушену зелень, свіжу або насіння. Він додає чудовий аромат і ніжний смак супам, особливо чечевичному, фасолевому, гороховому; стравам з картоплі та рису; рагу, пюре, солянкам. У азіатських країнах кардамон часто додають у плов. Він прекрасно поєднується з м'ясом та рибою, а також додається у деякі десерти, такі як пудинги, торти та хлібобулочні вироби.
Кардамон має безліч корисних властивостей, зокрема:
Сприяє швидкому обміну речовин та виведенню токсинів.
Допомагає в лікуванні запалень порожнини рота і освіжає подих.
Знімає стрес і депресію.
Допомагає боротися з безсонням та нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту.
Може допомогти зі зниженням ваги.
Відомий своїми антисептичними властивостями.
Також кардамон може бути корисним у профілактиці колоректального раку.