Кількість
|
Вартість
|
||
|

Опис
Компот – продукт, виготовлений з використанням плодово-ягідної сировини з додаванням цукрового сиропу та води. Спочатку компот був десертом через густий сироп, в якому варили фрукти. Незабаром цукру почали додавати значно менше, що й перетворило його на легкий, прохолодний напій.
Для надання оригінального смаку, нерідко використовують прянощі (кориця, гвоздика, ваніль, шафран), цедру цитрусових, горіхи, вино. Колір напою варіюється від світло-жовтого до червоного з помітним фіолетовим відтінком.
Види та їх склад
Класичний компот готують із:
Фруктів: яблук, груш, слив, абрикос, персиків, айви, вишень, черешень.
Ягід: журавлини, полуниці, суниці, смородини, кизилу, агрусу, чорниці, ожини, малини.
За основу у нетрадиційних рецептах беруть:
Диню;
Кавун;
Ківі;
Банан
Відомі також компоти на овочах:
Ревінь;
Гарбуз;
Капуста;
Морква
Всі фрукти та овочі, які йдуть на виготовлення компоту, можуть бути у свіжому, замороженому, консервованому або сухому виді.
Залежно кількості інгредієнтів, напій буває:
Однокомпонентним;
Багатокомпонентним.
Калорійність 93ккал
Енергетична цінність продукту (Співвідношення білків, жирів, вуглеводів):
Білки: 0.2г. ( ∼ 0,8 кКал)
Жири: 0.2г. ( ∼ 1,8 кКал)
Вуглеводи: 22.3г. ( ∼ 89,2 кКал)