Кількість
|
Вартість
|
||
|
Мускатний горіх відомий своїм пікантним, гострим смаком і характерним ароматом. Він представляє собою плоди Мускатника, батьківщина якого знаходиться на Молукських островах. В наш час дерева Мускатника вирощуються в основному в країнах з тропічним кліматом, таких як Африка, Бразилія, Індія.
Мускатний горіх містить різноманітні корисні речовини, включаючи білки, жири, вуглеводи, харчові волокна, вітаміни (C, A, B-комплекс, PP, фолієва кислота) і мінерали (кальцій, залізо, мідь, марганець, магній, цинк, фосфор).
Використовують мускатний горіх в кулінарії, медицині та косметології. Його часто додають до солодких страв, м'ясних і рибних страв, овочевих страв, супів, салатів, а також в напої, такі як кава, глінтвейн, чай. У харчовій промисловості мускатний горіх використовується для виробництва кетчупів, томатних паст, ковбас, сиру.
Мускатний горіх має численні корисні властивості:
- покращення мозкової діяльності та зняття стресу.
- боротьба з безсонням і підвищення емоційного спокою.
- зниження артеріального тиску та поліпшення функціонування серцево-судинної системи.
- підтримка здоров'я кісток завдяки вмісту калію.
- зміцнення ясен та боротьба з поганим запахом з рота.
- очищення печінки та нирок від токсинів.
- зупинення ділення ракових клітин у організмі.
- покращення стану волосся та шкіри.