|
Кількість
|
Вартість
|
||
|
|
|||

НАСІННЯ КУНЖУТУ БІЛОГО
Наш кунжут - це чудова сировина для харчової промисловості та незамінна приправа на кухні. Насіння сезаму поставляється нами у вигляді унікального продукту. Відмінною особливістю є те, що ми пропонуємо очищений кунжут 99.8%, що зберігає всі корисні властивості.
Насіння кунжуту використовують у різних рецептах, додають у випічку, салати та багато інших страв. Ми дбаємо про якість і свіжість нашого продукту, тому гарантуємо його відмінний смак і аромат.
Спробуйте наш кунжут як приправу для страв, і ви обов'язково оціните його якість і ніжний смак. Це ідеальний вибір для тих, хто цінує здорове та смачне харчування. Не пропустіть можливість придбати цей натуральний і корисний продукт у нас за привабливою ціною.
Насіння кунжуту роду «Sesamum» використовували ще стародавні ассірійці у своїй кухні - у третьому тисячолітті до нашої ери. Єгиптяни перемелювали його і застосовували як борошно, китайці використовували як туш, піддаючи спалюванню його олію, римляни - намазували на хліб пряну «масту», яку готували з насіння кунжуту та кумину, перейнявши цей рецепт в арабів. На Близькому Сході й сьогодні використовують кунжутну пасту «тахіні» (загущувач для соусів). В арабських країнах, в Ізраїлі, Греції та Лівані - популярний соус «хумус», який готують із гороху, пасти тахіні та соку лимона. Найвідоміший вид сезаму - індійський («indicum»).
Його вирощують в Індії, Судані, Мексиці, Єгипті, Греції, Ірані, Ефіопії, М'янмі.
Європейські назви кунжуту походять від грецького «sesctmon», а воно, своєю чергою, - з однієї африканської мови. В Африці ця пряність відома дуже давно.
Застосування
Насіння сезаму з горіховим смаком популярне в кухнях багатьох країн світу, ним посипають випічку. В Японії його називають «гома», і готують із ним різні соуси та приправи. Не менш популярний і в корейській кухні.
З насіння кунжуту отримують рослинну олію, що має приємний горіховий смак і практично позбавлена запаху. Головні переваги олії - висока точка димлення (що дуже добре для приготування страв у фритюрі) і тривалий термін зберігання. Кунжутною олією добре заправляти салати, на її базі виробляють також маргарин. Китайські кулінари віддають перевагу цій олії перед будь-якою іншою, а для посилення запаху нагрівають до 180 °С і додають чорний перець. Олію з сезаму додають у пельмені.
Насіння багате на вітаміни, особливо на вітамін Е, мінерали (особливо на цинк).
Зберігають у герметичному посуді, в темному місці.




