Кількість
|
Вартість
|
||
|

Лляна олія - унікальний продукт, який можна використовувати і в їжу, і зовнішньо. Олія льону добре вбирається шкірою, це класична основа для кремів та масок. Рекомендуємо додавати щодня в салати та каші сиру лляну олію (до 10 мл). Це корисно і смачно.
Щоб отримати від вживання лляної олії всю користь, її бажано не нагрівати. При нагріванні її злегка «риб'ячий» запах розкривається повністю, і всі Ваші страви забарвляться ароматом риби, якого Ви потім довго позбуватиметеся. Єдине, де ми особливо рекомендуємо нагрівати олію льону – це при догляді за чавунними сковородами. Якщо на такій сковороді щоразу після її використання розжарювати ложку лляної олії, і потім розмазувати її по всій поверхні, то сковорода та її покриття прослужать набагато довше.
Льняна олія: застосування
Найкраще застосування для лляної олії – це вживати її всередину в сирому вигляді як заправку для салатів, каш, овочів. Але і зовнішньо її можна з успіхом застосовувати щодня для догляду за шкірою.
Лляна олія видавлюється методом холодного віджиму. Це найбільш легкий і корисний метод видобутку олії, тому що в ньому зберігається максимум користі. До того ж, для українських покупців олія льону коштує не дуже дорого, бо льон у достатній кількості вирощують на наших землях. У той же час у Європі цю олію оцінюють набагато дорожче, і готові купувати за будь-які гроші, адже у них вона – рідкість. Тим більше – олія льону такої якості, як пропонує ТМ «Ахімса».
Пляшечку з лляною олією слід зберігати в холодильнику (або льоху до 10 градусів Цельсія), щільно закривши пляшку. Лляна олія псується при підвищенні температури, а також при великій кількості світла. Вона швидко окислюється. Рекомендований термін зберігання лляної олії – 1 рік.
Жири | 93 г |
Насичені жири | 9 г |
Моно ненасичені жирні кислоти | 18 г |
Поліненасичені жирні кислоти | 68 г |
Енергетична цінність | 892 Ккал |