Кількість
|
Вартість
|
||
|
Розмарин використовується в таких сферах як кулінарія, медицина і косметологія. У кулінарії рецептів з розмарином безліч, оскільки рослина поєднується практично з усіма продуктами.
Завдяки своєму густому хвойному аромату з нотками цитрусових та специфічному гострому смаку, розмарин потрібно додавати обережно, не перебільшуючи.
Найчастіше розмарин використовується в блюдах з свинини, яловичини, баранини, птиці, кроликів, дичини та риби. Ця пряність чудово поєднується з овочами: картоплею, помідорами, капустою, баклажанами, кабачками. Розмарин додають у фруктові салати, маринади, соуси, підливи, рагу, запіканки, а також посипають пасту і піцу. Особливо смачними виходять супи з розмарином, зокрема курячі і горохові.
Сушений розмарин часто використовується при випічці хлібобулочних виробів. Крім того, розмарин можна додавати в чай і коктейлі для підвищення смакових відчуттів.