Кількість
|
Вартість
|
||
|

Сублімація – це найдосконаліший на сьогоднішній день метод консервування продуктів. І це досить нове поняття. Сублімувати фрукти навчилися ще в початку 20 століття.
Сублімаційна сушка (інакше ліофілізація) — це процес вилучення рідини з заморожених біо-об'єктів. В її основі лежить випаровування льоду, що міститься в заморожених продуктах, тобто його перехід безпосередньо в пароподібний стан, що виключає рідинну фазу. Простіше кажучи, спочатку продукт швидко заморожують, а потім висушують.
Перед обробкою ягоди піддаються швидкому заморожуванні при температурі до -40 °C. Її головна перевага, так і відмінність від звичайного заморожування, в тому, що відбувається утворення настільки дрібних кристалів льоду, що вони не здатні зруйнувати навіть клітинні мембрани.
Потім заморожені продукти переміщують у герметично закриту камеру, з якої починають відкачувати повітря. Після зниження тиску в камері починають поступово підвищувати температуру. Лід випаровується, а пара, що утворюється відкачується. Коли всі кристали льоду з продуктів випаруються, технологічний процес закінчений.

Сублімована малина– це продукт, звільнений від води, але зберіг свої корисні речовини і властивості. Більше того, при такій сушінні він повністю зберігає свою форму, колір і запах.
Величезна користь і цілющі властивості сублімованої малини пояснюються її унікальним хімічним складом.
ДЕ І ЯК ВИКОРИСТОВУВАТИ?



