Кількість
|
Вартість
|
||
|
КОКОСОВЕ ЗГУЩЕНЕ МОЛОКО НА ТРОСТИННОМУ ЦУКРІ «СОЛОНА КАРАМЕЛЬ»
Ароматні кокоси та солодка тростина стали основою цього смачного продукту. Кокосове молоко, що згущене на тростинному цукрі, з легким солоним присмаком, стане несподіваним доповненням до десертів на Вашому святковому столі. Його можна використовувати і в кремах для торту, і як окрему страву. Дуже незвичний смак продукту здивує естетів, насолодить ласунів, і навіть діти будуть у захваті.
Згущене кокосове молоко готують не з рідини, яка знаходиться всередині недозрілого кокосу, а із віджатого «молока» з підсушеної м'якоті горіха. У такому молоці зберігаються практично всі корисні мікроелементи. Воно не піддається додатковій обробці та чудово зберігається навіть без консервантів. Тим більше, що найкращим природним консервантом, який продовжує термін зберігання будь-якого продукту, є цукор, і особливо тростинний.
Як створюється кокосове згущене молоко?
Для того, щоб можна було зварити згущене молоко з тропічного плоду, в Південній Азії, в Малайзії, на Філіппінських островах або на Шрі-Ланці збирають кокоси, що недозріли. Саме в такому вигляді в горіхах зберігається свіжа м'якоть та ароматна рідина. Але, як ми вже писали, ця рідина не бере участі у виготовленні продуктів з кокосу, оскільки вона погано зберігається і не має того смаку, який можна отримати з м'якоті плоду.
Зібравши кокосові горіхи, їх розрізають на шматочки і 4-5 днів підсушують на спекотному сонці. З підсушеної м'якоті легше вичавити методом холодного віджиму молоко, а також кокосове масло. Але в цьому випадку нас цікавить саме молоко. Кокосове молоко – повністю екологічно чистий продукт, оскільки кокосові пальми не підгодовують нічим забороненим. Цей молоко – ідеальний замінник коров'ячого чи козячого молока і за смаком, і за калорійністю, і за наповненістю вітамінами та мікроелементами.
Щоб молоко з кокосу перетворилося на кокосове згущене молоко, його потрібно уварювати багато годин з тростинним цукром, поки воно не стане густим, змінивши свій колір з білого на світло-коричневий. І наприкінці як «вишеньку на торті», виробник додає трохи солі, не быльше 0,2 г. Вона зовсім не псує смак продукту, але надає елегантного відтінку та різноманітності. Адже давно відомо, що найцікавіші поєднання у природі – це поєднання протилежностей, але у різних пропорціях. Застосовуючи цей закон, виробник створив оригінальний продукт, до якого легко прив'язатися.
Не забувайте, що згущене молоко з кокосу - це висококалорійний продукт, який потрібно вживати в міру. Спробуйте створити кондитерські шедеври! Ви здивуєтеся відгукам та похвалам Ваших гостей цьому дивовижному десерту.